Ahad, 26 September 2010

Dapur Memasak

Kebiasaannya kita memasak semasa menjalankan aktiviti luar lebih ramai yang meminati menggunakan kayu api. Tetapi untuk menjimatkan masa untuk menyediakan masakan adalah lebih baik kita menggunakan dapur masak yang hanya menggunakan lilin atau gas saja. Ini selalu digunakan bila seseorang mahu berhenti rehat makan sebelum meneruskan perjalanan atau tidak mempunyai masa yang banyak untuk mencari kayu api yang kering. Lilin ini bileh menghasilkan tenaga haba yang cukup panas dan tidak akan mengeluarkan asap yang banyak. Bahagian dapurnya pula diperbuat dengan menggunakan aluminium yang nipis agar mudah sejuk selepas digunakan dan ini memudahkan ia dikemas selepas digunakan. Kelebihan mengunakan dapur ini juga boleh menjaga kebersihan sesuatu kawasan setelah digunakan. Ini adalah salah satu cara menjaga alam sekitar kita.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan